Нов онлайн магазин. Стратегия и изпълнение с цел увеличаване на продажбите

Сенакс оод

Предизвикателството: 

Сенакс ООД е на пазара повече от 25г като ексклузивен вносител и представител за България на немски моторни масла Liqui Moli и немска автокозметика Sonax. Продуктите са позиционирани във високия ценови сегмент на пазара и притежават изключително качество. С една дума трудна стока за продаване на нашите ширини.

01

Очакванията: 

След успехът на Мотопойнт, клиентът ни препоръча и стартирахме работа по обновяване на стария онлайн магазин на Сенакс ( www.senax.bg) на Magento Open Source. Заданието включваше създаването на изцяло нов онлайн магазин, който да предостави по добро клиентско преживяване и разбира се да увеличи в пъти онлайн продажбите.

02

Нашето решение: 

Стартирахме с проучване на пазара и семантичен анализ на категорията. На база информацията от анализа, изчистихме структурата на онлайн магазина, дефинирахме категориите и под-категориите, сложихме им правилни наименования, структурирахме филтрите, начините на плащане и доставка. Направихме всички интеграции и за няколко месеца изградихме онлайн магазин на open source платформа за онлайн търговия Magento. Голяма част от усилията ни включваха качване на продукти, обработване на снимки, видео материали и SEO оптимизация на продуктовото представяне. Изградихме вътрешните линкове и свързаните продукти. Това беше сериозна предпоставка за бърза индексация на магазина от Google и привличането на сериозен органичен трафик. И точно така и стана, изненади нямаше.

03

Историята продължава: 

След финализиране на работата и пускането на онлайн магазина, подготвихме дигитална стратегия за популяризиране на бранда. Планирахме Performance кампании за трафик, търсения и конверсии. Отделно подготвихме съдържание за блога и специализирани медии и предвидихме сериозни активности в социалните мрежи.
Цялостната ни стратегия даде чудесни резултати и регистрирахме 110% ръст в продажбите.
Продължаваме напред със сериозни заявки за растеж и навлизане на нови пазари.

04

Сътрудничеството ни с дигитална агенция Power Brand ни помогна да постигнем сериозни ръстове в бизнес резултатите.

Доверихме им се за изработката на напълно нов онлайн магазин на платформата Magento, както и за цялостната дигитална стратегия на бранда. Работата винаги е изпълнена в срок и с изключителен професионализъм. Успяват да разберат спецификите на дейността на компанията и да намерят най- ефективните решения за постигане на търсените цели.

Николай Стоянов Управител - СЕНАКС ООД
SENAX.BG

Онлайн магазин на Сенакс ООД

Искате повече информация?
Свържете се с нас